Masters

De Masters 1,2 & 3

De mastermodule is intensiever en individueler gericht
De module die eveneens bestaat uit 8 trainingen hebben in de basis de volgende onderdelen:

Duel vaardigheden:

Alle onderdelen van deze trainingen zijn 1:1 en 2:2 binnen een beperkte ruimte. Zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht. Onder leiding van de techniektrainer zijn de weerstanden hoger. Denk aan snelheid. Snelheid bal, looplijn en eigen versnellingen op het juiste moment. Ook het draaien naar en van de tegenstander.

Wedstrijdechte vormen:

De 1:1 en 2:2 worden uitgebouwd naar 3:3 en 4:4. Hier zal ook worden getraind op positiespel en dus de veldbezetting. Statisch en vooruit en terug schuiven.

Master individuele- techniek:

Om duels aan te gaan en positioneel goed te kunnen voetballen is inzicht nodig. Binnen deze inzicht zal de speler op basis van techniek snellere keuzes moeten maken.

Handelingssnelheid, Coördinatie en Awareness (Tactisch inzicht):

Handelingssnelheid is cruciaal in het voetbal. Hoe sneller je kunt handelen, hoe hoger je niveau. Ontleden we handelingssnelheid, dan is er een drietal zaken dat we kunnen onderscheiden: voetbalhandelingen, coördinatie en awareness.

Ten eerste heb je als speler een aantal voetbalhandelingen nodig. Denk bijvoorbeeld aan (met beide benen) passen, aannemen en dribbelen. Deze handelingen zijn uitstekend te trainen op het veld. Hoe hoger het niveau van de voetbalhandeling, hoe sneller je kunt handelen.

Echter zonder een goede coördinatie en balans heb je niet zoveel aan die voetbalhandelingen. Je zult als speler ‘goed op je benen’ moeten staan, waardoor je na een goede aanname de bal snel kunt doorpassen. Neem bijvoorbeeld Wesley Sneijder. Ook hiervoor geldt: prima trainbaar op het veld.

Er ontbreekt toch nog een aspect. En dat is wat de Engelsen ‘awareness’ noemen. Wanneer je als speler constant weet hoeveel ruimte je in je rug hebt en waar je tegenstanders en medespelers lopen, ben je constant in staat de juiste keuze te maken. Een speler zal dus continu om zich heen moeten kijken zodat hij weet dat wanneer hij de bal ontvangt wat de beste keuze is.